Українська організація Razom We Stand просить Лейбористську партію Великобританії розірвати газовий контракт з TotalEnergies через підтримку Путіна

Українська організація Razom We Stand просить Лейбористську партію Великобританії розірвати газовий контракт з TotalEnergies через підтримку Путіна

Українська організація Razom We Stand вітає сера Кейра Стармера та Лейбористську партію Великобританії з нещодавньою перемогою на виборах.

Однак, організація наголошує на нагальній потребі переглянути та скасувати нещодавній енергетичний контракт попереднього уряду з компанією TotalEnergies, яку раніше звинувачували у сприянні фінансуванню воєнних злочинів в Україні, і яка досі імпортує російський газ до Європи.

Чотирирічний контракт на суму до 8 мільярдів фунтів стерлінгів був укладений лише кілька місяців тому попереднім консервативним урядом. 

Це означає, що британські лікарні, мерії та урядові установи будуть опалюватися завдяки масштабній енергетичній угоді з дочірньою компанією, яка досі імпортує російський газ до Європи

TotalEnergies – французький гігант з видобутку викопного палива, який через два роки після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, продовжує залишатися основним імпортером російського скрапленого природного газу (СПГ) в Європу, а це означає, що вони продовжують фінансувати військовий бюджет Путіна за рахунок невинних українських життів.

І попередній, і нинішній уряди Великої Британії публічно виступали проти експорту російського викопного палива до Європи, який допомагає фінансувати війну Владіміра Путіна. 

Але за цією угодою мільярди фунтів стерлінгів британських платників податків зрештою підуть фірмі, яка досі торгує російським газом.

Світлана Романко, засновниця та директорка Razom We Stand: “Хоча ми вітаємо перемогу Лейбористської партії Великобританії, вкрай важливо, щоб вони вирішили кричущу проблему підтримки Великобританії України. Нещодавня енергетична угода з TotalEnergies та попереднім урядом Великої Британії, основним покупцем російського газу, безпосередньо фінансує військову машину Путіна та її безперервну жорстокість. 

За цією жахливою угодою мільярди фунтів стерлінгів британських платників податків підуть до компанії, яка торгує російським газом, що підриває позицію Великої Британії проти російської агресії. 

Цей контракт має бути негайно скасований, щоб гарантувати, що Великобританія не підтримує режим Путіна. Новий уряд Великої Британії повинен поставити на перше місце глобальний мир і життя українського народу, а не дешеву енергію від компанії, яка зробила фінансовий внесок у жорстоку війну проти нас тут, в Україні. Будь-які інші дії є зрадою довіри народу України та цінностей, які Великобританія заявляє, що відстоює”.

Razom We Stand – українська організація, що працює на міжнародному рівні та закликає до повного та постійного ембарго на російське викопне паливо та негайного припинення всіх інвестицій у російські нафтогазові компанії шляхом поступової відмови від викопного палива у всьому світі.

Світлана Романко публікувалася у провідних міжнародних виданнях, серед яких Financial Times, Bloomberg, The Guardian, Politico, Washington Post, CNN, NBC, The Hill, Der Spiegel, Le Monde та інші.

Контакти для ЗМІ:

Максим Гардус, спеціаліст із комунікацій, Razom We Stand

[email protected]

ІНШІ ПРЕС-РЕЛІЗИ

БІЛЬШЕ ПРЕС-РЕЛІЗІВ

МЕНЮ

X