План Зеленського про зупинку війни та російського викопного палива

Київ, Україна та Брюссель, Бельгія

У вирішальний момент для України та глобальної боротьби за свободу президент Володимир Зеленський сьогодні представить законодавцям свій “план перемоги“, який окреслює подальші кроки у війні України проти російської агресії. Цей план, яким раніше Президент поділився з Вашингтоном та європейськими лідерами, має на меті заручитися міжнародною підтримкою, щоб покласти край російській війні проти України. Проте, на думку деяких українських експертів, для захисту від російської агресії зараз і в майбутньому потрібно більше ключових елементів.

Хоча президент Зеленський ще не оприлюднив усі деталі плану, Razom We Stand наполягає на тому, що будь-яка ефективна мирна стратегія має бути спрямована на подолання ключового чинника, що забезпечує функціонування російської воєнної машини: прибутки від видобутку викопного палива. Глобальний експорт російських енергоносіїв продовжує фінансувати її військовий бюджет, дозволяючи руйнувати українські міста. З початку війни Росія отримала приголомшливий дохід від експорту викопного палива в розмірі 757 мільярдів євро.

“План перемоги президента Зеленського є важливим кроком у забезпеченні майбутнього України, але справжній мир вимагає, щоб світ припинив фінансувати війну Росії, купуючи її викопне паливо”, – сказала Світлана Романко, директорка Razom We Stand. “Будь-який комплексний план повинен негайно припинити купівлю російських енергоносіїв і запровадити суворі санкції проти тіньових флотів і газових танкерів, які уможливлюють ці транзакції. Razom We Stand закликає світових лідерів підтримати перемогу України, перекривши фінансові потоки, які підживлюють терор Путіна, і допомогти відновити країну, в якій відновлювана енергетика займає провідне місце”.

Війна в Україні триває, і її завершення не видно, Росія продовжує сильно залежати від доходів продажу викопного палива для фінансування своїх військових дій. Незважаючи на санкції, лазівки дозволяють російській нафті і газу продовжувати надходити, підтримуючи режим.

Будь-який довготривалий мир вимагатиме від світових лідерів спрямувати додаткові зусилля на блокування обсягів поставок СПГ та енергетичної інфраструктури, пов’язаної з російською енергетичною імперією, яка щодня фінансує бомби, що скидаються на Україну. Вирішення проблеми зростаючого тіньового флоту Росії, який експортує ЗПГ і нафту, є критично важливим. Ці дії є життєво важливими для перекриття фінансових потоків, які підживлюють російську військову машину. 

Оскільки Україна прагне відновитися, економічно вигідна відновлювана енергія пропонує як шлях до відновлення, так і стратегічну перевагу у зменшенні домінування викопного палива в Росії. Сонячна, вітрова та інші децентралізовані джерела енергії не лише мають вирішальне значення для відновлення України та її економічної безпеки, але й є складнішими для атак, що робить їх стійкішими до майбутніх загроз. Перехід України на відновлювані джерела енергії має вирішальне значення для її безпеки, глобальної енергетичної стабільності та боротьби зі зміною клімату.

Razom We Stand закликає міжнародну спільноту активізувати свої зусилля, посилити санкції та покласти край глобальній залежності від російського викопного палива. Підтримка переходу України на відновлювану енергетику є життєво важливою для перемоги та можливості пережити російські атаки на енергетичну систему.

Razom We Stand – це українська впливова кліматична адвокаційна група. Вона закликає до повного та постійного ембарго на російське викопне паливо та негайного припинення всіх інвестицій у російські нафтогазові компанії шляхом поступової відмови від викопного палива в усьому світі.

Світлана Романко раніше цитувалася на офіційному сайті Білого дому у відповідь на рішення адміністрації Байдена обмежити глобальну експансію СПГ-індустрії, а також з’являлася у провідних міжнародних ЗМІ, включаючи Washington Post, CNN, NBC, AP, Politico, Bloomberg, The Hill, Financial Times, The Guardian, Der Spiegel та Le Monde; детальний список можна знайти тут.

Контакт для преси: 

Максим Гардус

Спеціаліст з комунікацій Razom We Stand

[email protected] 

ІНШІ ПРЕС-РЕЛІЗИ

БІЛЬШЕ ПРЕС-РЕЛІЗІВ

МЕНЮ

X