Відновлювана енергетика як ключ до відбудови України — звернення до засідання МВФ

Сьогодні у Вашингтоні розпочинаються щорічні збори Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку, де також будуть обговорювати підтримку України.

Українська група Razom We Stand закликає світові фінансові установи та міжнародних партнерів надати пріоритет розвитку децентралізованій відновлюваній енергетиці як наріжному каменю для відновлення України. 

Інвестиції та інтеграція відновлюваних джерел енергії є економічно вигідними та створюють робочі місця, а також мають важливе значення для глобальної енергетичної безпеки та довгострокової стабільності України.

Ми закликаємо світові фінансові установи, уряди та інших партнерів забезпечити, щоб щонайменше 30% усього фінансування енергетичної підтримки на проєкти переходу на відновлювану енергетику.

Децентралізована енергетика, така як сонячна та вітрова, значно важче вивести з ладу, ніж традиційні електростанції, що робить їх життєво важливими для стійкості України перед обличчям російського вторгнення.

Це партнерство може створити до 4,2 мільйона робочих місць в Україні

Про це заявила Світлана Романко, засновник та виконавчий директор Razom We Stand: “Відновлювана енергетика – це не просто інструмент для відновлення України. Це стратегічна зброя для руйнування російського домінування на ринку викопного палива. Відновлення України не може зводитися лише до відбудови зруйнованого – воно має бути спрямоване на побудову майбутнього, більш стійкого, більш безпечного та повністю вільного від впливу російської монополії на викопне паливо. Надаючи пріоритет відновлюваній енергетиці зараз, ми створюємо децентралізовану, перспективну енергетичну систему, яка зміцнює суверенітет України, послаблює контроль Росії над світовим енергетичним ринком і прискорює глобальний перехід до чистої, відновлюваної енергетики. Кожен долар, інвестований у перехід України до відновлюваної енергетики, – це долар, інвестований у глобальну безпеку, боротьбу зі зміною клімату та довгострокове економічне зростання для всіх нас”.

Інвестиції в українську революцію у сфері відновлюваної енергетики також зміцнюють глобальне лідерство Америки у переході до чистої енергетики, створюють нові економічні можливості та допомагають пом’якшити наслідки зміни клімату. Разом ми можемо побудувати стійку систему відновлюваної енергетики, яка послабить вплив Росії та зміцнить глобальну енергетичну безпеку.

Контакт для преси: 
Максим Гардус
Спеціаліст з комунікацій Razom We Stand
[email protected]

ІНШІ ПРЕС-РЕЛІЗИ

БІЛЬШЕ ПРЕС-РЕЛІЗІВ

МЕНЮ

X